vína pro vás

E-SHOP

V roce 1608 se jezuité usadili v Mendoze a v roce 1658 založili farmu v San José v údolí Uco, která se později rozrostla ve vesnici a byla pojmenována Estancia Atamisque.

Farma několikrát změnila majitele a produkovala průměrná vína, dokud ji nekoupil francouz John Du Monceau, který se do tohoto místa zamiloval a rozhodl se zde usadit natrvalo. Vybudoval nové, moderní biodynamické vinařství bez kompromisů v oblasti technologie a bio obdělávání vinic.

Vinařství Atamisque bylo pojmenováno jako památka na původní název tohoto místa. První sklizeň proběhla v březnu 2007 a od té doby vinařství získává věhlas mezi znalci jihoamerických vín.

Kraj (terroir) je unikátní kombinací pěstovaných odrůd, půdních podmínek a klimatu, který v kombinaci s talentem a znalostmi Johna Du Monceau je stěžejní pro výrobu vysoce kvalitního vína. Nejdůležitější osobou při tvorbě jejich skvělých vín však zůstává enolog Philippe Caraguel.

Oblast San José v regionu Tupungato je výjimečný „terroir“, jeden z nejlepších v Mendoze. Důležitým prvkem jsou velmi teplé slunečné dny a naopak mrazivé noci, díky těmto výrazným změnám se v révě dosahuje perfektní kombinace barvy, buketu a jemných taninů. Hrozny pocházející z vlastních vinic, čítající 70 hektarů a rostou v nadmořské výšce 1.250 m.

Bodega Atamisque

Ceny s DPH
Už máte v košíku
V košíku je pusto a prázdno. A sucho.

Bodega Atamisque

vinarstvi-atamisque

V roce 1608 se jezuité usadili v Mendoze a v roce 1658 založili farmu v San José v údolí Uco, která se později rozrostla ve vesnici a byla pojmenována Estancia Atamisque.

Farma několikrát změnila majitele a produkovala průměrná vína, dokud ji nekoupil francouz John Du Monceau, který se do tohoto místa zamiloval a rozhodl se zde usadit natrvalo. Vybudoval nové, moderní biodynamické vinařství bez kompromisů v oblasti technologie a bio obdělávání vinic.

Vinařství Atamisque bylo pojmenováno jako památka na původní název tohoto místa. První sklizeň proběhla v březnu 2007 a od té doby vinařství získává věhlas mezi znalci jihoamerických vín.

Kraj (terroir) je unikátní kombinací pěstovaných odrůd, půdních podmínek a klimatu, který v kombinaci s talentem a znalostmi Johna Du Monceau je stěžejní pro výrobu vysoce kvalitního vína. Nejdůležitější osobou při tvorbě jejich skvělých vín však zůstává enolog Philippe Caraguel.

Oblast San José v regionu Tupungato je výjimečný „terroir“, jeden z nejlepších v Mendoze. Důležitým prvkem jsou velmi teplé slunečné dny a naopak mrazivé noci, díky těmto výrazným změnám se v révě dosahuje perfektní kombinace barvy, buketu a jemných taninů. Hrozny pocházející z vlastních vinic, čítající 70 hektarů a rostou v nadmořské výšce 1.250 m.

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.