vína pro vás

E-SHOP

Rodinné vinařství hospodařící na 5 hektarech ve vesnici Monforte d´Alba s velkou úctou k tradici, ale i s řadou inovací a moderních přístupů. Podloží vinic je pískovcové se zbytky mořských fosilií. Vinice jsou obhospodařovány velmi šetrně v souladu s přírodou. Jsou zatravněny s pečlivým výběrem vysázených bylin, které svým aroma odpuzují nežádoucí škůdce a není tedy třeba používat mnoho chemických postřiků. Výnos je přísně redukován- v červnu je z každého hroznu odrůdy Nebbiolo odstřižena dolní polovina, která obsahuje více kyselin. Hrozny jsou co nejvíce vystaveny slunečnímu svitu, aby docházelo ke správné maceraci a koncentraci šťávy v bobulích. Hrozny se sklízí ručně. Každá část vinohradu je pečlivě sledována co do polyfenolické znalosti, ale i dalších parametrů, které jsou následně analyzovány v laboratoři. Jen tak lze dosáhnout vín, která vůní, chutí, svou celkovou elegancí a charakteristikou prezentují nezaměnitelnost místního terroir a otisk vinaře.

Dlouhá macerace a fermentace na slupkách dává vínům komplexnost. Sudy se používají pouze použité, ve stáří 5-6 let. Lahvování bez filtrace zaručuje co největší autenticitu vín a respekt k jejich přirozenému charakteru. Vína nejsou téměř chemicky stabilizována za pomoci síry, přidává se pouze zanedbatelných 5mg/l před lahvováním. Poté pokračuje proces dalším zráním vína v lahvích- minimálně 14 měsíců a déle.

Silvano uvádí na trh pouze vína, která jsou připravena k pití a je jen na konzumentovi, kdy je bude pít- zda mladá, nebo počká na jejich přirozený vývoj v čase. V obou případech ale jeho vína vyjadřují nezaměnitelnou osobitost regionu, ideu a filozofii vinaře a jeho rodiny.

Silvano Bolmida

Ceny s DPH
Už máte v košíku
V košíku je pusto a prázdno. A sucho.

Silvano Bolmida

Rodinné vinařství hospodařící na 5 hektarech ve vesnici Monforte d´Alba s velkou úctou k tradici, ale i s řadou inovací a moderních přístupů. Podloží vinic je pískovcové se zbytky mořských fosilií. Vinice jsou obhospodařovány velmi šetrně v souladu s přírodou. Jsou zatravněny s pečlivým výběrem vysázených bylin, které svým aroma odpuzují nežádoucí škůdce a není tedy třeba používat mnoho chemických postřiků. Výnos je přísně redukován- v červnu je z každého hroznu odrůdy Nebbiolo odstřižena dolní polovina, která obsahuje více kyselin. Hrozny jsou co nejvíce vystaveny slunečnímu svitu, aby docházelo ke správné maceraci a koncentraci šťávy v bobulích. Hrozny se sklízí ručně. Každá část vinohradu je pečlivě sledována co do polyfenolické znalosti, ale i dalších parametrů, které jsou následně analyzovány v laboratoři. Jen tak lze dosáhnout vín, která vůní, chutí, svou celkovou elegancí a charakteristikou prezentují nezaměnitelnost místního terroir a otisk vinaře.

Dlouhá macerace a fermentace na slupkách dává vínům komplexnost. Sudy se používají pouze použité, ve stáří 5-6 let. Lahvování bez filtrace zaručuje co největší autenticitu vín a respekt k jejich přirozenému charakteru. Vína nejsou téměř chemicky stabilizována za pomoci síry, přidává se pouze zanedbatelných 5mg/l před lahvováním. Poté pokračuje proces dalším zráním vína v lahvích- minimálně 14 měsíců a déle.

Silvano uvádí na trh pouze vína, která jsou připravena k pití a je jen na konzumentovi, kdy je bude pít- zda mladá, nebo počká na jejich přirozený vývoj v čase. V obou případech ale jeho vína vyjadřují nezaměnitelnou osobitost regionu, ideu a filozofii vinaře a jeho rodiny.